bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Univerzitet u Sarajevu organizuje Erasmus+ Zoom sedmicu

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu organizira „Erasmus+ Zoom sedmicu“ kako bismo obilježili Dane Erasmusa (od 15. do 17. oktobra 2020. godine – https://www.erasmusdays.eu/).

Svake godine u oktobru Služba za međunarodnu saradnju je organizirala „Međunarodnu sedmicu obuke osoblja“ i „Sajam stipendija“, gdje bismo okupili međunarodno osoblje sa partnerskih institucija i lokalne studente i članove osoblja radi druženja, aktivnog učešća u komunikaciji, istraživanju i razmjeni informacija o potencijalnim mobilnostima i saradnji. S obzirom na to da nismo u mogućnosti fizički ugostiti drage prijatelje iz partnerskih institucija širom Evrope, odlučili smo iskoristiti prednosti moderne tehnologije i organizirati Erasmus+ Zoom sastanke između naših studenata i osoblja i međunarodnih partnera za koje je naš ured objavio poziv za mobilnost u ljetnom semestru 2020/2021. godine (www.international.unsa.ba). 

Glavna ideja organiziranja Zoom sastanka na koji bismo pozvali evropske partnere je da predstave svoju instituciju i ponudu studija te se uključe u komunikaciju i sesiju pitanja i odgovora putem „posebnih grupnih soba“ u Zoomu, dok će studenti i zaposlenici UNSA-e moći ući u sobe i postavljati pitanja. Planirani dnevni red uključuje pet univerziteta od 12. do 16. oktobra 2020. godine za sesije koje će trajati najviše 2 sata, svakog dana, od 12:00 do 14:00  sati (CET). 

Univerzitet u Sarajevu trenutno ima aktivnih preko 20 poziva za mobilnost u ljetnom semestru uz napomenu da će se sve mobilnosti implementirati samo ako se osiguraju zdravstveni i sigurnosni uvjeti, kao i ukidanje zabrane putovanja zbog trenutne pandemije COVID-19 u svijetu.


Agenda kao i instrukcije za učešće u Zoom sesijama, te slike i snimci prethodnih sesija dostupni su na https://international.unsa.ba/erasmus-zoom-week/