bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Poštovani posjetioci,

Dobrodošli na web stranicu Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu. Velika je čast i posebno zadovoljstvo biti dekan Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu koji već petu deceniju obrazuje kadrove iz oblasti saobraćaja i komunikacija na 6 različitih usmjerenja (Cestovni saobraćaj, Željeznički saobraćaj, Zrakoplovni saobraćaj, Komunikacijske tehnologije, Kompjuterske i informacijske tehnologije, Poštanske tehnologije).

Nastavit ćemo sa unapređenjem i uvođenjem inovativnih metodologija u nastavi koje će pomoći studentima u izgradnji digitalnih vještina i usvajanju praktičnih saobraćajno-komunikacijskih rješenja koji su neophodni za razvoj buduće karijere naših studenata.

Cilj nam je da našim studentima ponudimo nastavne planove i programe koji će ih nakon završetka ovog Fakulteta oblikovati u kreativne i kritički usmjerene mlade osobe, spremne da kreiraju bolju budućnost za sebe. Kao društveno odgovorna institucija želimo da ispunimo zahtjeve naših studenata i okoline te pružimo temeljna znanja i vještine koje su univerzalnog karaktera za svako radno mjesto u digitalnom dobu.

Srdačno,

V.prof.dr. Amel Kosovac
Dekan