bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Symphony lansira program zapošljavanja i razvoja QA inženjera u čitavoj Bosni i Hercegovini

Kao jedna od najvećih IT kompanija u regionu, Symphony posebnu pažnju pridaje prilikama za rast kako svojih uposlenih, tako i široj javnosti u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.

Kroz svoje interne programe razvoja, Symphony nudi svojim inženjerima višestruke prilike za napredak u tehničkom i ličnom pogledu. Tu se posebno izdvajaju radionice i predavanja svjetski poznatih stručnjaka iz oblasti inženjeringa, dedicirani budžeti za individualni tehnički razvoj uposlenih, te plaćeni slobodni dani za edukaciju i učenje. Kao rezultat ovih inicijativa, u 2021. godini Symphony je zabilježio blizu 30 promocija svojih uposlenih na sljedeće nivoe senioriteta ili liderske pozicije unutar timova.

Što se tiče razvoja i napretka lokalnih IT zajednica, u proteklih šest mjeseci Symphony je u svoj sarajevski razvojni centar zaposlio preko 10 junior inženjera i inženjerki putem “Future Experts” programa.

U novembru, Symphony je lansirao program “Make the Shift” koji je usmjeren prema zapošljavanju i razvoju Manual QA inženjera u Automation QA inženjere u čitavoj Bosni i Hercegovini. Symphony trenutno pored sarajevskog razvojnog centra čije je sjedište na Trebeviću u Greenparku, novootvorenoj zgradi s preko 3.500 kvadratnih metara aktivno zapošljava i u drugim gradovima države s posebnim naglaskom na Banja Luku i Tuzlu gdje im se uposleni kontinuirano pridružuju.

U sklopu “Make the Shift” programa novozaposleni Manual QA inženjeri će dobiti priliku da uz dedicirane mentore unutar Symphonyja steknu dovoljno znanja i vještina za ulogu Automation QA inženjera. Uzimajući u obzir da Symphony s klijentima i partnerima sarađuje tako što učestvuju u kreiranju vizije produkta, a nakon toga i kreiranju samog produkta od postavljanja arhitekture, izbora programskih jezika do kreiranja funkcionalnosti, QA inženjeri su neizostavni dio svakog njihovog projektnog tima.

Izvršni direktor Symphonyja za Bosnu i Hercegovinu, Dino Osmanović se osvrnuo na “Make the Shift” i podijelio da već sada imaju veliki broj pristiglih prijava te da je Symphonyju cilj da kroz ovaj program pruži priliku što većem broju Manual QA inženjera da im se pridruže. “Velika je odgovornost na nama da aktivno radimo na razvijanju inženjering talenata u našoj državi. Zahvaljujući odličnoj saradnji s našim klijentima, uspjeli smo da kreiramo višestruke prilike da Manual QA inženjeri koje zaposlimo kroz ovaj program rade na razvoju svojih vještina i pređu na automatizirano testiranje”, nastavlja Osmanović.

Symphony poziva sve zainteresirane Manual QA inženjere koji žele da postanu članovi njihovog tima i kroz “Make the Shift” naprave prelaz u Automation QA inženjere da pošalju svoju prijavu ovdje. Za više informacija o svim prilikama za razvoj i napredovanje koje Symphony organizira u svojim razvojnim centrima posjetite njihov LinkedIn profil.