bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Studenti i profesori Fakulteta za saobraćaj i komunikacije posjetili međunarodnu kompaniju cargo-partner d.o.o. Sarajevo

Dana, 09.11.2021. godine studenti II (druge) godine II (drugog) ciklusa studija Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu posjetili su međunarodnu kompaniju cargo-partner d.o.o. Sarajevo u pratnji prof. dr Amela Kosovca, dekana Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, doc. dr Ermina Muharemovića i dr.sc Elme Avdagić-Golub. Ovom prilikom, Fakultet za saobraćaj i komunikacije je potpisao sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijom, što je bio cilj posjete.

Kompanija cargo-partner d.o.o. Sarajevo nudi sveobuhvatan portfolio usluga transporta i info-logistike širom svijeta za sve grane industrije. S više od trećine vijeka posvećenosti i stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdijevanja, klijentima pruža detaljne konsultacije i personalizirana rješenja kako bi njihovo poslovanje bilo što uspješnije.

Ovom prilikom se obratio direktor Sanjin Hamidović, predstavio osnovne koncepte kompanije, te smo posjetili ključe radne jedinice. Studentima, koji imaju interes za rad i razvoj karijere u logističkom sektoru, je pružena mogućnost rada u kompaniji kroz stručnu praksu, čime će se studenti upoznati sa realnim sektorom i izazovima koje on nosi.

Spoj nauke i prakse predstavlja našu budućnost, i zaista se nadam da će ova saradnja imati dugoročno uspjeh za naše mlade ljude.