bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Studenti Fakulteta za saobraćaj u komunikacije u posjeti kompaniji Centrotrans

Studenti master i bachelor studija iz oblasti Tehnologije cestovnog transporta i Optimizacije upravljanja voznim parkovima (predmetni nastavnik Prof.Dr Osman Lindov, Asis. Samir Džaferović) su posjetili bazu Centrotrans preduzeća za prevoz putnika (Edukacijski centar ovog preduzeća)  na Bačićima.

Posjeta je organizaovana u cilju sticanja novih praktičnih dodatnih znanja i razmjene edukacijskih oblika nastave i prakse. Studenti su prezentovali svoje znanje i stručnost a sa druge strane, menadžment CTSa je prezentovao svoje uspjehe i dostignuća. Bilo je vrlo korisno za obje strane.

Ovim putem zahvaljujemo se predsjedniku uprave Dr. Čengiću na  prijemu kao i ostalim direktorima u ovom preduzeću (kolegi direktorima Pariću i Smailhodziću. direktoru Škulj i šefu HR Čubro.). Ova posjeta je jedni drugima omogućila povećanje stepena osposobljenosti i stručnosti te omogućila buduću saradnju i otvorenost obje kompanije za zajedničko djelovanje u naučno stručnim oblastima.

Na ovaj način Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu nastavlja tradiciju kojom studentima omogućava stručno upoznavanje sa svim elementima koje teoretski obrađuju kroz module na usmjerenju Cestovni saobraćaj i Poštanske i logističke tehnologije.