bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Studenti Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu posjetili kompaniju NELT

Dana, 31.05.2023. godine studenti II, III godine I (prvog) ciklusa studija i I (prve) godine II (drugog) ciklusa studija, usmjerenje Poštansko – logističke tehnologije i cestovni saobraćaj, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu posjetili su kompaniju NELT u pratnji doc. dr Muharemović Ermin, doc.dr Elma Avdagić-Golub  i v.asistenta M.sc. Kalem Aida.

Kroz stručnu posjetu studenti su imali priliku upoznati  sa skladišnom logistikom kompanije NELT i primjenom različitih modernih rješenja i tehnologija. Pored standardnih usluga skladištenja i manipulacije, studenti su se upoznali sa procesom pripreme robe po prodajnim nalozima, upravljanjem skladišnim procesima u proizvodnim i distributivnim skladištima NELT.

Na ovaj način Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu nastavlja tradiciju kojom studentima omogućava stručno upoznavanje sa svim elementima koje teoretski obrađuju kroz module na usmjerenju Poštansko – logističke tehnologije i cestovni saobraćaj.