bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Studenti Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu posjetili kompaniju MILSPED GROUP

Dana, 27.10.2022. godine studenti III (treće) godine I (prvog) ciklusa studija i I (prve) godine II (drugog) ciklusa studija, usmjerenje Poštansko – logističke tehnologije Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu posjetili su kompaniju MILSPED GROUP u pratnji doc. dr Muharemović Ermina i asistenta mr.Medić Adise.

Kroz stručnu posjetu studenti su imali priliku upoznati se sa skladišnom logistikom kompanije Milšped i primjenom različitih modernih rješenja i tehnologija. Pored standardnih usluga skladištenja i manipulacije, studenti su se upoznali sa procesom pripreme robe po prodajnim nalozima, upravljanjem skladišnim procesima u proizvodnim i distributivnim skladištima Milšped klijenata  (inhouse logistika), te sa dodatnim servisima.

Na ovaj način Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu nastavlja tradiciju kojom studentima omogućava stručno upoznavanje sa svim elementima koje teoretski obrađuju kroz module na usmjerenju Poštansko – logisticke tehnologije.