bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Stručna obuka u okviru implementacije aktivnosti Erasmus+ projekta TRAFSAF na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu

U okviru implementacije projektnih aktivnosti Erasmus+ projekta TRAFSAF (Improving the Traffic Safety in the Western Balkan Countries through Curriculum Innovation and Development of Undergraduate and Master Studies – Unapređenje bezbjednosti saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana kroz inoviranje i razvoj kurikuluma diplomskog i master studija), 12. marta, 2021. godine, na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije (FSK) Univerziteta u Sarajevu (UNSA), održana je Stručna obuka za jačanje kapaciteta profesije iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Obuci su prisustvovali inžinjeri profesionalci iz različitih institucija u čijoj nadležnosti je oblast bezbjednosti saobraćaja. U okviru obuke polaznici su educirani o aktuelnoj problematici iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Poseban dio obuke održan je u laboratoriji za sigurnost cestovnog saobraćaja pri čemu su korišteni simulator vožnje, edukativni softverski paketi za simulaciju saobraćajnih nezgoda i projektovanje saobraćajne infrastrukture, te mjerna oprema i uređaji za istraživanje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Nakon uspješnog završetka obuke, svim polaznicima su dodijeljeni Priručnici za jačanje kapaciteta profesije bezbjednosti saobraćaja, kao i certifikati o uspješno realiziranoj obuci.