bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Promovirani diplomati Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA

Promovirano je 99 diplomanata, četiri diplomirana inžinjera saobraćaja i komunikacija, tri magistra nauka i 69 magistranata

Saobraćaj i komunikacije su među najvažnijim privrednim granama i osnova su za razvoj drugih privrednih djelatnosti. Posebnu ulogu u upravljanju kompleksnim sistemima kao što su saobraćajni i komunikacijski sistemi zauzimaju inžinjeri saobraćaja i komunikacija koji su osposobljeni za upravljanje i organizovanje tehnoloških procesa u navedenim oblastima. Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu u povodu obilježavanja Dana Univerziteta u Sarajevu promovirao je 99 diplomanata, četiri diplomirana inžinjera saobraćaja i komunikacija, tri magistra nauka i 69 magistranata.

Dekan prof. dr. Amel Kosovac uručio je diplomu magistra tehničkih nauka Mirzi Ganiću

Na raspolaganju diplomantima

Prof. dr. Amel Kosovac, dekan ovog fakulteta, poručio je diplomantima da svi profesori Fakulteta za saobraćaj i komunikacije stoje na raspolaganju u budućnosti. „Tako da komunikacija koju smo imali do sada, nadamo se da ćemo je nastaviti i nakon završetka vašeg studija. Jer za sve one probleme koje budete imali u rješavanju svojih stručnih problema koje ćete imati u budućnosti, mi smo tu da vam pomognemo utraženjurješenja i da kreiramo jedan novi, bolji svijet od onog u kojem se trenutno nalazimo“, poručio je dekan Kosovac.

Jedan od magistranata ovog fakulteta je i Mirza Ganić, aktuelni gradonačelnik Visokog: „Završio sam po starom sistemu i stekao sam zvanje magistar tehničkih nauka. Drago mi je što nakon određenog vremenskog perioda uz obaveze koje se osobe koje se zaposle imaju uspiju da završe studij. Fakultet za saobraćaj i komunikacije je jedna zaista renomirana ustanova koja prenosi adekvatno znanje studentima. Zaista sam sretan i ponosan što sam magistrant ovog fakulteta“.

Kruna rada i zalaganja

Diplomant Fakulteta sa saobraćaj i komunikacije Jasmin Hasandić dobitnik je Povelje Univerziteta u Sarajevu prvog ciklusa. “Kada s ove tačke gledišta razmišljam o mom trogodišnjem fakultetskom obrazovanju jako sam sretan, te godine su bile ispunjene srećom, zadovoljstvom i zauvijek će mi ostati u lijepom sjećanju. Moram napomenuti da bez moje porodice ne bih bio ono što sam sada i ovim putem im se zahvaljujem. Želio bih poručiti budućim generacijama da ne odustaju od svojih ciljeva i da nam znanje niko ne može nikada oduzeti“, kazao je Hasandić.

Jasmin Hasandić dobitnik je Povelje Univerziteta u Sarajevu

On se, također, zahvalio i nastavnom osoblju: „Izuzetna mi je čast što sam bio dio ovog kolektiva i želim da se zahvalim i profesorima i kolegama koji su mi učinili ove tri godine veoma lijepim te su mi ostavili veoma lijepe uspomene“.

Sadžid Džerzović je, također, među onima koji su preuzeli diplomu: „Ovo je danas bilo jedno novo iskustvo, kruna našeg trogodišnjeg rada, dobijanje diploma, naravno bilo je izuzetno iskustvo i emocije nas pogode. Nadam se u budućnosti poslu u našoj državi, i, naravno poslu u struci jer zadnja opcija mi je da idem vani“.

U skladu sa potrebama razmjene roba i informacija i upravljanja sistemima koji omogućuju ovu razmjenu, Fakultet organizuje nastavu na dva odsjeka i pet smjerova. Odsjek Saobraćaj sa smjerovima Cestovni saobraćaj. Željeznički saobraćaj i Zrakoplovni saobraćaj; kao i Odsjek Komunikacije sa smjerovima Komunikacijske tehnologije, Kompjuterske i informacijske.

Za časopis Student pripremila: Amra J. Jusić