bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Poziv na HUB MUN konferenciju

Imamo zadovoljstvo pozvati studente da se pridruže našem delegacijskom timu na prvoj HomeworkHUB MUN konferenciji, koja se održava od 19. do 21. maja. Kao što vjerovatno znate, Model Ujedinjenih Nacija konferencije su izvrsna prilika za studente da se upoznaju s međunarodnom politikom i steknu iskustvo u debati, pregovaranju i diplomatskim vještinama.

Model Ujedinjenih nacija (MUN) je akademska simulacija Ujedinjenih nacija u kojoj mladi ljudi igraju ulogu delegata iz različitih zemalja i pokušavaju riješiti probleme iz stvarnog svijeta sa politikama i perspektivama njihove zemlje. Na ovaj način razvijaju svoje sposobnosti u pregovaranju, debati, komunikaciji i rješavanju problema na globalnom nivou. Glavna svrha MUN-a je povećanje razumijevanja o Ujedinjenim nacijama, te obrazovanju mladih o globalnim pitanjima, promoviranju mira i radu Ujedinjenih nacija kroz saradnju i diplomatiju.

Ovo je prilika da studenti nauče kako da se izražavaju i pregovaraju, dok se upoznaju sa aktuelnim društvenim pitanjima. Svi koji žele se mogu prijaviti putem:

HUB MUN 2023 | Delegate Applications (google.com)