bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Posjeta visokih zvaničnika Svjetskog poštanskog saveza (UPU) Univerzitetu u Sarajevo- Fakultetu za saobraćaj i komunikacije

Fakultet za saobraćaj i komunikacije su 02.06.2023. godine posjetili visoki zvaničnici Svjetskog poštanskog saveza (UPU) na čelu sa gospodinom  Nicolás Bilhoto, Coordinator Latin America/Caribbean and Postal sector modernization /Coordinator, Europe, CIS and Capacity Building ad interim, UPU IB, te expertima Ms. Ketevan Aleksidze, Field Expert, Europe and CIS / UPU IB i dr.Nikola Trubint, Vice – chairman CERP / UPU IPDP Expert.

U posjeti fakultetu su prisustvovali i predstavnici Agencije za poštanski promet Bosne i Hercegovine, te predstavnici svih javnih poštanskih operatera u Bosni i Hercegovini.

Dekan prof.dr. Amel Kosovac zajedno sa uposlenicima je upriličio doček delegaciji i upoznao ih sa nastavnim procesom, organizacijom rada i laboratorijama sa kojima fakultet raspolaže.

“Ovom prilikom su razmotrene mogućnosti međusobne saradnje Svjetskog poštanskog saveza (UPU- Universal Postal Union) i Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu na polju izgradnje trening centra za profesionalce iz oblasti poštanskog-logističkog sektora. Bila mi je čast da u ime svih uposlenika i u svoje lično ime ugostim visoke dužnosnike Svjetskog poštanskog saveza i predstavim fakultet u najboljem svjetlu.” izjavio je dekan Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu prof.dr.Amel Kosovac.