bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Gostujuće predavanje Prof.dr. Elvedina Grabovice

U ponedjeljak 21.12.2020. godine i 28.12.2020. godine održana su gostujuća predavanja za studente master studija u okviru predmeta Upravljanje odnosima sa korisnicima u organizaciji Prof. dr. Elvedina Grabovice. Tema predavanja je bila „CRM i IT trendovi“.

Prof. dr. Elvedin Grabovica je profesor na Ekonomskom Fakultetu Univerziteta u Sarajevu na katedri za menadžment i informacione tehnologije, sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti upravljanja odnosa sa korisnicima.

Predavanjima je prisustvovao veći broj studenata master studija. Uvaženi profesor je sa predmetnim nastavnikom prof.dr. Amelom Kosovcem našim studentima podijelilo svoje znanje o aktuelnim temama vezanim za trendove u IT sektoru i ulozi CRM filozofije na korisničko iskustvo.

Također, ključna poruka predavanja je bila da korisnici usluga, njihova lojalonost i dugoroćno građenje odnosa sa korisnicima uvijek mora biti na prvom mjestu, neovisno o vremenima u kojima živimo. Studenti su također imali priliku postavljati razna pitanja i interaktivno učestvovati u predavanjima.

Predavanje je obilovalo mnoštvom korisnih primjera iz prakse i savjeta, koje studenti već sada mogu aplicirati pri izradi svojih seminarskih radova i master teza, a itekako će im biti korisni u daljem razvoju svoje karijere u području saobraćaja i komunikacija