bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

NA FAKULTETU ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE UNIVERZITETA U SARAJEVU ODRŽANO GOSTUJUĆE PREDAVANJE MR. ERMINA PLEHA

Dana 31.05.2024. godine sa početkom u 10:00h na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu održano je gostujuće predavanje na temu “Planiranje logističkih procesa i troškova kao osnov stabilnog i održivog poslovanja”.

Predavanje je održao mr. saobraćaja i komunikacija Ermin Pleh, stručnjak iz prakse sa višegodišnjim iskustvom iz oblasti logistike, koje je stekao radeći u FMCG industriji kroz poslove vođenja procesa nabavke i održavanja u kompaniji Nelt d.o.o., a potom i u oblasti informacionih tehnologija, kao SAP funkcionalni konsultant za logističke module u kompaniji Prointer ITSS, gdje je trenutno i zaposlen. Predavanju su prisustvovali studenti druge godine prvog ciklusa studija, te prve i druge godine drugog ciklusa studija usmjerenja Cestovni saobraćaj i Poštansko-logističke tehnologije.

Sa prof.dr. Erminom Muharemovićem, višom asistenticom Aidom Kalem i asistenticom Adisom Medić, Pleh je sa našim studentima podijelio svoje znanje o osnovnim logističkim procesima i ICT rješenjima koja se primjenjuju. Fokus predavanja bio je na planiranju i optimizaciji logističkih troškova. Predavanje je obilovalo mnoštvom korisnih primjera iz prakse i savjeta, koji će studentima biti od velike koristi  u daljem razvoju karijere u području saobraćaja i komunikacija.

Kolektiv Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, na čelu sa prof.dr. Amelom Kosovcem se zahvaljuju za podijeljeno vrijeme i znanje sa našim studentima, omogućivši im da bolje razumiju važnost planiranja i optimizacije logističkih procesa i troškova kao ključnog faktora za stabilno i održivo poslovanje. Izražavamo nadu da će ovakva gostujuća predavanja postati redovna praksa na našem Fakultetu. Vjerujemo da kontinuirana suradnja s vrhunskim stručnjacima iz prakse može značajno doprinijeti kvaliteti obrazovanja koje pružamo, te pomoći našim studentima da se bolje pripreme za izazove koji ih očekuju u njihovim karijerama.