bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Drugi dan konferencije “International conference on advances in traffic and communication technologies (ATCT)“ o temi “Održiva urbana mobilnosti“

Na konferenciji “International conference on advances in traffic and communication technologies (ATCT)”, u organizaciji Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu i Instituta za saobraćaj i komunikacije Sarajevo danas, 12. maja 2023 imali smo priliku učestvovati u prezentacijama i diskusijama sa autorima radova. U tri sesije predstavljeno je 22 rada, gdje su autori zajedno sa publikom diskutovali o aktuelnim problemima i mogućim rješenjima. Porsche BH predstavio je električne automobile i najavio postavljanje punionice za električne automobile na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije.

Ova konferencija pruža platformu istraživačima, donosiocima odluka i liderima industrije da razmijene ideje i istraže inovativna rješenja za složene probleme koji se danas suočavaju u urbanom transportu. Kroz ključne govore, panel diskusije i pisanje naučno stručnih radova, cilj je podržati saradnju i promovirati najbolje prakse u urbanom transportu.

Za više informacija posjetite https://atct.ba/

Sponzori konferencije ATCT: BH Telecom, Međunarodni Aerodrom Sarajevo, BS Telecom Solutions d.o.o., Post Cash, PPG d.o.o., KPMG BiH, Grad Sarajevo, Porsche BH d.o.o. , Euro-asfalt, BH Pošta.