bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Studenti u posjeti kompaniji Symphony

Studenti Fakulteta za saobraćaj i komunikacije sa usmjerenja Komunikacijske tehnologije i Kompjuterske i informacijske tehnologije su bili u posjeti jednoj od najvećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini – Symphony, a u okviru praktične nastave i ispita na predmetu Informacijski sistemi mrežnih operatera. Posjeta je uključila obilazak tehnološkog centra kompanije – GREENPARK SPACE u Sarajevu, a uposlenici kompanije su podijelili informacije o Symphony-u, IT industriji i početku karijere u ovoj renomiranoj kompaniji.

Također, Selma Begić (poslovni partner za ljudske resurse) i Merjem Selimbegović (specijalista za akviziciju talenata), objasnili su proces selekcije prilikom zapošljavanja i podijelili korisne savjete za budući uspjeh studenata, njihovo početno zapošljavanje, savjete o pisanju CV-a, savjete za intervju, itd. 

U pratnji studenta su bili Doc.dr Alem Čolaković (predmetni nastavnik), Doc.dr Elma Avdagić-Golub, Doc.dr Belma Memić, Doc.dr Ermin Muharemović i Asis. Adisa Medić koji su se zahvalili na lijepom gostoprimstvu i zaista korisnim informacijama i savjetima studentima.