bs info@fsk.unsa.ba +387 33 565 200

Dekan Fakulteta za saobraćaj i komunikacije prof. dr. Amel Kosovac uručio zahvalnice- Ibričić Aldenu i Vrabac Adiju

Dekan Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu, prof.dr. Amel Kosovac upriličio je prijem za Ibričić Aldena i Vrabac Adija, pripadnike Gorske službe spašavanja FBiH koji su nedavno boravili u Turskoj, gdje su nakon razornih zemljotresa učestvovali u akcijama spašavanja.

Alden Ibričić student je druge godine Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu-smjer komunikacijske tehnologije, dok je Adi Vrabac magistar saobraćaja i komunikacija – smjer cestovni saobraćaj, danas uspješan inžinjer u oblasti saobraćaja i komunikacija.

Ovom prilikom, dekan prof.dr. Amel Kosovac uručio je zahvalnice, kao mali znak pažnje za njihov angažman, iskazanu humanost i posvećenost prilikom akcija potrage i spašavanja u Turskoj,

“Čast mi je što sam u ime svih uposlenika Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu i u svoje lično ime, imao priliku ugostiti Aldena i Adija, hrabre mlade momke, istinske heroje, koji su zajedno sa ostalim pripadnicima Gorske službe spašavanja FBiH učestvovali u akcijama potrage i spašavanja preživjelih nakon katastrofalnih zemljotresa koji su pogodili prijateljsku Republiku Tursku”-dekan Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu, prof.dr.Amel Kosovac

U akcijama spašavanja učestvovala su 52 pripadnika USAR tima FUCZ-a sa četiri psa za potrage, te 69 pripadnika GSS-a FBiH sa tri potražna psa iz sastava ove spasilačke službe.