srijeda, 04 Novembar 2015 10:00

Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu

 

Svečana promocija i dodjela diploma

diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu

Univerzitet u Sarajevu i ove godine organizira „Svečanu promociju i dodjelu diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu“, čije je održavanje planirano u subotu 7. novembra 2015. godine u dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u Sarajevu sa početkom u 11,00 sati.

Na svečanosti, koju Univerzitet u Sarajevu organizira jedanaesti put u svojoj historiji, bit će promovirano preko 6.000 diplomanata i magistranata.

Svim svršenim studentima prvog i drugog ciklusa studija diplome će biti uručene u dvorani „Juan Antonio Samaranch“. Priznanje Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se za 1% ukupnog broja svršenih studenata prvog ciklusa studija kao i za 1% ukupnog broja svršenih studenata drugog ciklusa studija sa ukupnom prosječnom ocjenom ostvarenom tokom prvog i drugog ciklusa studija iznad 9,50. Priznanje Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se za sljedećih 2% ukupnog broja svršenih studenata prvog ciklusa studija odnosno 2% ukupnog broja svršenih studenata drugog ciklusa studija sa ukupnom prosječnom ocjenom ostvarenom tokom prvog i drugog ciklusa studija iznad 9,00. Povelja Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se najboljem studentu određenog fakulteta ili akademije čija je prosječna ocjena manja od 9,00, a iznad 8,00.

„Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu“ organizira se uz podršku sponzora – BH Telecoma i VGT osiguranja, te medijskih sponzora: Federalne televizije, Televizije Sarajevo, Hayat TV, ALFA TV, Dnevnog avaza, Oslobođenja i Studentskog eFM radija.

U prilogu se nalaze spiskovi diplomanata i magistranata Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu koji će biti promovisani na Svečanoj promociji 07.11.2015. godine.

Pozivnice se mogu preuzeti na portirnici Fakulteta za saobraćaj i komunikacije od srijede, 04.11.2015. godine do petka, 06.11.2015. godine u period od 08:00-16:00h.

Diplomanti i magistranti koji nisu u prilici da dođu po pozivnice, iste mogu preuzeti u subotu, 07.11.2015. godine u 10h ispred ulaza B1 dvorane  “Juan Antonio Samarach” (ZETRA) .