četvrtak, 23 Februar 2012 09:45

Info dan o projektu „Studentsko preduzetništvo“

 

Info dan o projektu „Studentsko preduzetništvo“

Tvoj uspjeh počinje sa tvojim idejama


Pozivamo vas da u utorak 28. februara u 12,00 sati prisustvujete info danu, koji će se održati na Univerzitetu u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II, Svečana sala), gdje ćete saznati sve o tome kako pohađati školu preduzetništva, čiji je početak planiran za mart 2012. godine.

Pod motom Tvoj uspjeh počinje sa tvojim idejama 15. 12. 2011. godine pokrenut je trogodišnji projekt „Studentsko preduzetništvo“, koji implementira Centar za istraživanje i studije GEA Banja Luka, a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Projekt se realizira na Univerzitetu u Sarajevu, Univerzitetu u Banjoj Luci i Sveučilištu u Mostaru. Univerzitet u Sarajevu realizira projekt u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevu.

Odabrani polaznici imat će priliku da besplatno pohađaju 16 dana škole tokom tri mjeseca, o čemu će dobiti certifikat, a studentski timovi će biti u prilici da kandidiraju svoje poslovne planove za finansiranje. Godišnje će se dodjeljivati novčane nagrade u ukupnom iznosu od 36.000 dolara i to za devet najboljih i najperspektivnijih poslovnih planova. Učesnici programa će sudjelovati i u poslovnim forumima mladih, koji će biti organizovani svake godine radi razmjene iskustava i ideja, kao i spajanja predstavnika privrede, obrazovanja, vladinog i nevladinog sektora, te međunarodnih organizacija.

Klikni ovdje za pregled originalnog obavještenja.