utorak, 01 Novembar 2011 15:07

Pokrenut Intranet portal Fakulteta

Pokrenut je Intranet portal Fakulteta za saobraćaj i komunikacije. Intranet portal je u fazi testiranja, pa u slučaju poteškoća kod korištenja ili eventualnih prijedloga i sugestija - molimo da iste proslijedite administratoru portala. Intranet portal je dostupan samo osoblju i studentima Fakulteta u svrhu podrške nastavnom procesu. U toku je implementacija nekoliko servisa u cilju kreiranja Integralnog informacionog sistema Fakulteta. Ukoliko imate problema kod korištenja nekog od servisa molimo da kontaktirate administratora putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem kontakt forme na Intranet portalu.

Na Intranet portalu se nalaze sljedeći sadržaji:

- obavještenja vezana za ispite,
- nastavni materijali,
- forme za narudžbu potvrda (u postupku implementacije),
- kontakti podaci stručnih službi,
- kontakt podaci nastavnog osoblja.
Za sve probleme koje imate kontaktirajte administratora, a neke od napomena koje trebate imati u vidu su:

1. Vaša aktivacija na Intranet portal može biti ne odobrena jer ste pogriješili kod unošenja potrebnih podataka ili niste u potpunosti unijeli podatke, pa je potrebno da se ponovo registrujete.

2. Aktivacija za svakog studenta ne traje duže od 12 sati (ako su podaci unešeni ispravno i potpuno).

3. Aktivacija je potrebna od strane administratora kako bi se odobrio pristup samo studentima Fakulteta.

4. Pristupni podaci sa ranije stranice nisu aktivni jer je nova stranica namijenjena samo za studente FSK, pa je potrebno unijeti navedene podatek radi provjere. Na ranijoj stranici je aktivacija bila otvorenog tipa.

5. Oglasna ploča se nalazi na Intranet portalu i profesori već koriste istu za postavljanje obavještenja, a ujedno i za nastavne materijale. Pristup oglasnoj ploči ćete imati kad vam se odobri registracija.

6. Studentski portal - samo ime kaže nije fakultetski, nego ga održavaju ga studenti - pa nije povezana registracija sa fakultetskom stranicom.

7. Internet i Intranet stranica su aktivne, a ukoliko ne možete da pristupite istim - problem je najvjerovatnije do vašeg preglednika (browsera). Potrebno je da očistite cache jer je memorisana ranija verzija stranice.